Efter rattfyllan - Bjurstam tar en time out

Blivande tingsrättschefen tar hjälp för alkoholproblem.

ANNONS
|

Lars Bjurstam som skulle tillträtt som Uddevalla Tingsrätts nye chef tar en time out. Det skriver Sveriges Radio Värmland på sin hemsida. Häromdagen rapporterade Bohusläningen om hur lagmannen åkte dit för rattfylla i mitten av mars.

- Det var strax efter klockan åtta, jag på väg till min arbetsplats. Sållningsprovet visade positivt, jag hade 0,15 mg i utandningsluften. Strax över gränsen för rattfylleri. Jag erkändegärningen och förklarade att jag är beredd att ta strafföreläggandet, berättadeLars Bjurstam för Bohusläningen i tisdags.

-Jag hade druckit alkohol kvällen innan gick och lade mig och kände inte att jag var påverkad. Hade jag gjort det hade jag aldrig tagit bilen.Det var uppenbart ett stort misstag, jag får ta fulla ansvaret för det.Jag tar hjälp av sjukvården för att se till att sånt här inte ska hända igen, fortsatte han.

ANNONS

Sveriges Radio rapporterar nu om hur Bjurstam i ett pressmeddelande berättar om sina problem med alkohol.

– De har under veckan i medierna framkommit att jag har alkoholproblem. Det har naturligtvis varit tuffa och turbulenta dagar för mig på många sätt. Jag har under den här tiden informerat min personal både på min nuvarande arbetsplats samt min kommande. Jag har insett att jag behöver ta hjälp för att hantera alkoholproblemen och för att kunna koncentrera mig på den behandlingen måste jag vara borta från min arbetsplats under en tid.

Lagmannen ska nu ha tagit ut semester från sin tjänst på tingsrätten i Värmland.

Sveriges Radio Värmland har också tidigare skrivit om att lagmannen har avstått från döma i ett rattfyllemål på grund av det som hänt.

–Det är inte en jävssituation i lagens mening, detta. Men däremot skulle det kunna uppfattas, om en domare blir lagförd för rattfylleribrott,som att detkanske inte är så bra att den domaren under en period i alla fall har den typen av mål själv, sade han till Sveriges radio.

ANNONS