E6 delvis avstängd efter lastbilsolycka

E6 stängdes av söder om Onsala efter en olycka mellan en lastbil och en personbil på onsdagsmorgonen. En kvinna i 50-årsåldern har klippts ut ur bilen och flugits till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Runt halv nio på onsdagsmorgonen inträffade en olycka på E6 tre kilometer söder om Onsala.

– En personbil och en lastbil har krockat. E6 är helt avstängd i södergående riktning. Vi har klippt ur en person, sa Björn Wärnström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

En person har förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt Sahlgrenskas presstjänst rör det sig om en kvinna i 50-årsåldern. Skadeläget är allvarligt.

Strax innan klockan tio kunde ett körfält öppnas för trafik igen, och sedan kunde vägen öppnas helt och hållet med en del köer.

Enligt polis på plats har olyckan troligen orsakats av att personbilen fick punktering, och därefter blivit påkörd av lastbilen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS