Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

E6 delvis avstängd efter lastbilsolycka

En personbil körde in i mitträcket på E6:an i norrgående riktning i Varberg på onsdagsmorgonen. Morgontrafiken stoppades helt och två ambulanser var på plats. Ytterligare en olycka, då med två lastbilar skedde vid klockan 08.20 och orsakade totalstopp i norrgående riktning. En förare har fick klippas ur en av lastbilarna.

Vid 07.20 fick räddningstjänsten ett larm om en trafikolycka på E6:an i höjd med Tvååker, söder om Varberg. En personbil har kört in i mitträcket och trafiken stoppades helt i båda riktningarna.

Två ambulanser skickades till platsen men skadeläget på de två inblandade personerna är oklart. Vid 08-tiden var räddningstjänsten kvar på platsen men trafiken hade börjat släppas på igen.

Inga personer har förts till sjukhus, och ambulanserna har lämnat olycksplatsen.

Lastbilar inblandade i olycka

Vid klockan 08.20 inträffade ytterligare en olycka på E6 mellan Morup och Tvååker, i riktning mot Göteborg. Två lastbilar var inblandade, olyckan gjorde att det var totalstopp i norrgående riktning. En av lastbilsförarna fördes till sjukhus med ett misstänkt benbrott. Den andra var inte behov av sjukhusvård.

– Två lastbilar har kört in i varandra, förmodligen på grund av den första olyckan. Vi fick klippa ut föraren i den bakre lastbilen, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten.

Inledningsvis var två körfält stängda i norrgående riktning. Men nu är ett körfält öppet för trafik, vilket orsakar en del köer

Enligt Trafikverket hoppas de kunna öppna båda körfälten för trafik igen vid klockan 11.30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.