Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vattenläckan har ställt till det rejält i morgontrafiken på E20 i Alingsås. Bild: Niklas Göransson

E20 öppen efter vattenläcka

En stor vattenläcka inträffade vid Klinten i Alingsås på onsdagsmorgonen. Räddningstjänst och polis är på plats. E20 i riktning mot Göteborg är delvis öppen nu efter vattenläckan. Man fortsätter arbeta med att åtgärda skadan på ledningen. Delar av vägbanan söderut har även rasat.

Larmet om en vattenläckan kom till polis och räddningstjänst strax efter klockan 06.30. En läcka på huvudvattenledningen var problemet och E20 var länge avstängd.

Vid 10.30 tiden meddelar Alingsås kommun på sin hemsida att läckaget upphört, alla ventilerna ska vara stängda.

–Inget vatten forsar längre och de flesta i området ska ha fått tillbaka vattnet, säger Jonas Mökander, kommunikatör på Alingsås kommun.

I kvarteret Gjutaren är dock vattnet fortfarande avstängt. Där är vattentankar på väg med dricksvatten tankarna kommer att ställas på Candidators och TEKA:s parkeringar. Alingsås kommun uppmanar boende i Västra Bodarna att koka sitt vatten.

Vägen öppen

Den del av E20 som var avstängd är i höjd med Svearondellen i Alingsås. Polisen har nu lämnat platsen.

Eftersom det var helt stopp på E20 mot Göteborg fick trafiken ledas om. Men enligt Trafikverket innebar det begränsad framkomlighet på platsen.

Enligt polisen har delar av vägbanan söderut rasat och är därför inte i körbart skick. Läckan skapade stor trafikstörningar på morgonen enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.