Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: TT.

Dubbla smash and grab-kupper i Ale

Två butiker i Ale drabbades av inbrott under tiden tidiga måndagsmorgonen. I båda fallen genom att en bil körts in i fönsterrutorna. Gärningsmännen har bland annat kommit över tobak.

Det var vid 04:15 som larmet kom om den första händelsen, som inträffade i Nol i Ale kommun utanför Göteborg. Där hade en livsmedelsbutik utsatts för en så kallad smash and grab-kupp, det vill säga ett inbrott som möjliggjorts genom att gärningsmannen kört in i butiken med ett fordon och krossat fönsterrutor.

– De har förmodligen krossat rutan genom att köra in med en bil. Man ska ha sett två män som avviker från platsen i en vit bil, och de ska ha fått med sig tobak från butiken, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Bara en liten stund senare drabbades en ny butik av ett liknande inbrott. Då var det en tobaksaffär i Nödinge som också fick rutor krossade när en bil rammade dem, och den gången lämnades bilen kvar på platsen. Den bilen visade sig vara anmäld stulen och polisen har tagit den i förvar för teknisk undersökning. Vad gärningsmännen fick med sig vid det andra tillslaget är inte känt.

– Utan att veta med säkerhet kan man anta att dessa två händelser har ett samband, säger Göran Carlbom.

Polisen har inte gripit någon efter de dubbla kupperna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.