Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla pistolrån mot butiker i Kungälv

Under torsdagskvällen har två butiker i Kungälv utsatts för väpnade rån. Fyra maskerade män slog till mot en livsmedelsbutik i Kungälv vid halv sju-tiden. Strax efter 20 ska tre män ha rånat en annan butik i närheten. Vid båda tillfällena användes pistol och polisen utreder nu om det finns något samband mellan händelserna.

Det var vid halv sju-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades till en livsmedelsbutik i Kungälv sedan denna utsatts för ett väpnat rån. Enligt polisen ska fyra maskerade män ha slagit till mot butiken.

– Troligen var tre av dem inne i butiken och en satt kvar i bilen. En av dem ska också ha haft en pistol som han hotade butikspersonalen med. De fick med sig pengar, snus och någon dator och drog sedan iväg från platsen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen hade patruller på plats och sökte i området efter de fyra männen.

– Än så länge har ingen gripits men vi finns kvar på platsen och ser vad vi kan hitta, sa Peter Adlersson strax efter 19 på torsdagskvällen.

Vid 20:12 larmades polisen om ännu ett väpnat rån mot en butik.

– Det ska ha handlat om tre män, varav en hade en pistol som han riktade mot butikspersonalen. De har roffat åt sig snus, cigaretter och pengar och sedan stuckit från platsen, i största sannolikhet med bil, säger Peter Adlersson.

Han uppger också att någon eller alla tre gärningsmän ska ha varit maskerade.

Kan det finnas något samband mellan de här två händelserna?

– Det är väldigt nära mellan de två platserna så det är självklart något vi tittar på. Vi kommer att gå igenom signalement och tillvägagångssätt och så får vi se vad vi får fram.

Inledningsvis var insatsstyrkan med och sökte de misstänkta rånarna.

– Vi har fortfarande flera patruller i området och kollar av vägar och stoppar fordon för kontroll. Tyvärr har vi ingen som är omhändertagen eller gripen ännu, säger Peter Adlersson.

Ingen person ska ha kommit till skada vid något av råntillfällena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.