Drog flickvännen i håret

ANNONS
|

Det var i juli förra året som den i dag 27-årige mannen träffade sin dåvarande flickvän vid en busshållplats utanför Strömstad. Mannen, som vid tillfället var mycket berusad, misstänkte att kvinnan varit otrogen och slog ett hårt knytnävsslag bakom bakdörren på hennes bil, så att en rejäl buckla i plåten uppstod.

Kvinnan lämnade snabbt platsen, men senare samma dag dök 27-åringen upp i hennes hem. Där fortsatte hans hotfulla beteende. Han slog sönder flickvännens dator och tog ett hårt grepp runt hennes hår och drog ner henne till golvet. Kvinnan räddade därefter sig genom att springa över till en granne och ringa polisen.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt konstaterar att mannen gjort sig skyldig till såväl skadegörelse som misshandel av normalgraden. Brotten är egentligen tillräckligt allvarliga för att ett fängelsestraff ska vara aktuellt. 27-åringen har dock på eget initiativ försökt ordna upp sin tillvaro genom att kontakt med både missbruksvård och psykiatri. Därför anser tingsrätten att skyddstillsyn med särskild föreskrift är den mest lämpliga påföljden. 27-åringen ska också betala 2 000 kronor i skadestånd till kvinnan för den förstörda datorn.

ANNONS