Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Foto: Patric Söderström

Dramatisk biljakt på E6 - försökte köra över polis

Biljakten ägde rum längs E6 mot Uddevalla under natten till måndag och slutade med att polisen la ut en spikmatta längs motorvägen. Den jagade mannen kunde stoppas men det var nära att jakten fick ett tragiskt slut. Nu är han misstänkt för dråpförsök då han försökte köra över två poliser.

Kring midnatt natten till måndagen befann sig en polispatrull i Kungälv när man skulle stoppa en bilist för misstänkt trafikbrott.

Bilisten, en man i 20-årsåldern, stannade inte på polisen tecken utan körde i stället upp på E6. Därefter följde en dramatisk biljakt där polispatrullen från Kungälv hade kontinuerlig kontakt med sina kollegor i bland annat Stenungsund.

– Vi beslutade oss för att lägga ut en spikmatta över E6 i höjd med Spekeröd i Stenungsund. En patrull från Stenungsund la därför ut spikmattan, förklarar Bengt Engen, inre befäl vid polisen i Uddevalla.

Men mannen struntade i att stanna trots spikmattan och plöjde istället genom den. Poliserna som befann sig precis intill spikmattan fick slänga sig åt sidan för att undkomma att bli överkörda av mannen.

– De båda poliserna klarade sig som tur var helt oskadda, säger Bengt Engen.

Mannens bilfärd fick dock ett abrupt slut efter 500 meter när han körde rakt in i vajerräcket. Han kunde gripas på plats och fördes till polishuset i Uddevalla.

– Han är misstänkt för försök till dråp mot de här både poliserna. Samt en del trafikbrott. Vi har inte hört honom ännu, säger Bengt Engen.

Bengt Engen konstaterar att det hela kunde ha fått ett mycket allvarligt slut.

– Det här hade kunnat slutat riktigt illa. Mannen körde ganska fort, cirka 80 kilometer i timmen, när poliserna fick slänga sig åt sidan för att inte bli överkörda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.