Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donutbröder kan bli tv-kändisar

Bröderna Alexander och Benjamin Jönsson från Lysekil blev världskändisar när de skickade ut en rosa donut i rymden. Nu har de ingått ett samarbete med TV4.

För snart ett halvår sedan la Alexander och Benjamin Jönsson, tillsammans med några kompisar, upp en film på Youtube där de skickade upp en rosa donut i rymden med hjälp av en ballong. Filmklippet fick stor uppmärksamhet och har nästan fått en halv miljon visningar. Tidningar och tv-kanaler från olika delar av världen hörde av sig och ville prata med bröderna. I samband med uppståndelsen hörde även TV4 av sig, men de var inte bara ute efter en intervju.

- TV4 hörde av sig efter sommaren och frågade om vi ville ha ett samarbete, det kan vi inte tacka nej till. Det är jättekul, säger Benjamin Jönsson.

Donutklippet är inte det enda bröderna har lagt upp, de har också filmat när de spränger en mikrovågsugn och en surströmmingsburk.

- Folk gillar att se på saker som sprängs har vi upptäckt, säger Benjamin Jönsson.

Samarbetet med TV4 innebär till en början inte så mycket. Bröderna fortsätter att göra det de gör och publicerar det på sin youtubekanal, Stratolys. TV4 kan bistå på olika sätt vid behov, till exempel om de behöver låna en bättre kamera.

- Målet och förhoppningen är att det blir nåt större sen. Att vi visas på någon playkanal eller får ett eget program. Det är ett sätt för TV4 att rikta in sig mot en yngre publik som inte tittar lika mycket på tv men finns på sociala medier.

Benjamin Jönsson berättar att han och Alexander gillar att göra galna saker. De får inspiration av vad andra har gjort tidigare och försöker vara nyskapande. De har gott om idéer, men än så länge är de hemliga så han vill inte gå in på dem närmare. De har en plan att göra något inför den stora högtiden Thanksgiving i USA, något "fartfyllt och kanske lite explosioner".

Än så länge är experimenten och filmandet bara en hobby och bröderna tjänar inte några pengar på det. Förhoppningen är att så småningom kunna försörja sig på det.

- Med tanke på att tv vill ha oss har det gett oss en boost. Det har gjort att vi utvecklas i större takt.