Detaljplan för Onsala herrgård

ANNONS
|

Ett förslag till detaljplan för Onsala Herrgård var vid årsskiftet ute på samråd och resulterade i ett trettiotal synpunkter. Förslaget ändrades efter samrådet genom att utbyggnaden blir mindre än tänkt från början.

Seniorbostäderna öster om Oskars väg tas bort. Totala antalet seniorbostäder minskas även till 26 och antalet övernattningsrum i annexet minskas till mellan 12 och 16.

En viktig förutsättning i projektet är att förbättra möjligheterna för det rörliga friluftslivet och tillträdet till strandområdet. Marken runt byggnaderna planläggs som grönområde.

För att ytterligare öka tillgängligheten till området markeras och förstärks entréer och knutpunkter. Skyltar som markerar privat område tas ned. Det kommer också att skapas mötesplatser där stigar korsar varandra i skogen och längs med strandpromenaden placeras sittplatser.

ANNONS

Utbyggnaden av konferensanläggningen omfattar ett nytt annex till hotellet med 12-16 övernattningsrum och en spa-anläggning, samt ett litet kapell. I områdets västra del ska det byggas 26 friliggande seniorbostäder samt en gemensamhetslokal.

Seniorbostäderna byggs som enplanshus och ska upplåtas som bostads- eller hyresrätt.

Detaljplanen ställs ut i Stadshuset fram till den 16 juni. Det finns därför ännu en möjlighet för allmänheten att tycka till om planförslaget. Därefter går detaljplanen vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt avgörande.

Framtiden för konferensanläggningen har stötts och blötts ända sedan mitten av 1990-talet.

ANNONS