Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deppig Kålleredsbo<br> skriver till politikerna

"Vi känner oss förbigångna. Ägna er även åt oss". Uppmaningen riktas till kommunpolitikerna från deppiga Kålleredsbor.
"Det skrivs och talas mycket om Mölndals nya centrum och jag är ganska positiv till detta," förklarar Kenneth Gustafsson, Kålleredsbo i byggbranschen. "Jag själv och de flesta jag talat med tycker dock att vi i Kållered känner oss förbigångna", fortsätter han i ett brev till s-kommunalrådet Patrik Karlsson.
Kållered befolkas i en ganska hög takt och det gör att politikerna även måste ägna sig åt boende i Kållered.
Kållereds centrum förfaller mer och mer. Biblioteket har sedan många år önskat nya lokaler i gatuplanet.
"Lokaler har stått tomma under många år. Men vad händer? Ingenting! Det saknas politiska beslut", skriver Kenneth Gustafsson och hoppas att Patrik Karlsson tar till sig något av vad som sagts.
Patrik Karlsson säger sig hålla med om bilden av Kållered.
- Men det finns politiska beslut. Ett planprogram pågår för Kållereds centrum och redan i sommar kommer vissa åtgärder att vidtas, lovar Patrik Karlsson.
En detaljplan arbetas fram för ett nytt bostadshus på den gamla busstomten. Här ska Förbo bygga bostäder.
- Men visst har det varit en ganska lång process och visst kan man önska att det skulle gå fortare. Men vi äger inte frågan själva utan har andra fastighetsägare att ta hänsyn till. Deras ambitioner har hittills varit lägre än våra när det gäller utvecklingen av Kållered, förklarar Patrik Karlsson och rekommenderar den som vill veta mer att kontakta Stadsbyggnadskontoret.