Bröderna och sportfiskarna Tobbe och Mikael Westerberg arrangerar en gäddfisketävling på sjön Lygnern under lördagen för att samla in pengar till Barncancerfonden. Bild: Privat
Bröderna och sportfiskarna Tobbe och Mikael Westerberg arrangerar en gäddfisketävling på sjön Lygnern under lördagen för att samla in pengar till Barncancerfonden. Bild: Privat

De arrangerar fisketävling till förmån för Barncancerfonden

Målet på 15 000 kronor är uppnått med råge. Bröderna Westerberg i Kungsbacka har redan fått in över 24 000 kronor i anmälningsavgifter i gäddfisketävlingen på lördag. Pengar som oavkortat går till Barncancerfonden.

ANNONS
|

Bröderna Tobbe och Mikael Westerberg är sportfiskare med förkärlek för gäddfiske. På lördag arrangerar de en gäddfisketävling på sjön Lygnern för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Förra året hade de en fisketävling med sitt kompisgäng utan anmälningsavgift. Men i år bestämde de sig för att ta ut en avgift på 300 kronor från varje tävlande.

– Jag alltid gillat göra grejer och satt och funderade. Barncancerfonden gör så mycket bra. Vi slår ihop det och gör en tävling, säger Tobbe Westerberg.

Bröderna startade en facebookgrupp och bjöd in sina närmaste vänner och sedan spred det sig.

ANNONS

Hittills har över 80 personer visat intresse för tävlingen och 75 har anmält sig, och fler är på väg. Båtarna tävlar i team vilket betyder 22 lag med två–tre personer i varje båt.

– Vi satte som mål att få in 15 000 kronor men det har redan kommit in 24 200 kronor. Med tanke på att det är semestertider och att gäddfisket inte så bra så här års, det är för varmt, är det otroligt att så många ha anmält sig.

Många av deltagarna är från Göteborg med omnejd men även från Skåne. Starten är 7.30 på lördag morgon vid Sundsjön. Tävlingen går ut på att fånga fem gäddor som tillsammans ger så många sammanlagda centimeter som möjligt. Vinner gör det team som har den längsta totalsumman.

– Man har ett mätbräde i varje båt. Fisken mäts, man tar en poseringsbild och släpper sedan tillbaka den i sjön igen. Hela processen går väldigt fort, säger Tobbe Westerberg.

Även andra gäddfiskeintresserade nappade på brödernas idé och ville vara med. Bland annat sponsrar sportfiskebutiken Tajtlajn och båttillverkaren Alloycraft med priser.

På sociala medier hyllar sportfiskare brödernas initiativ.

– Alla lovord vi har fått gör oss tårögda. Vi gör det här helt ideellt och för ett gott ändamål, men vi trodde inte att vi skulle få sådan respons. Vi är helt tagna, det är magiskt, säger Tobbe Westerberg.

ANNONS

Han hoppas att det blir en fortsättning nästa år.

– Klart vi ska återkomma nästa år. Vi kanske gör det ännu större. Vi kan inte sluta efter det här.

ANNONS