Dardan Rexhepi testar jobbet som kommundirektör i Kungsbacka. Bild: Kungsbacka kommun
Dardan Rexhepi testar jobbet som kommundirektör i Kungsbacka. Bild: Kungsbacka kommun

Dardan Rexhepi trivs med ledarrollen

I hård konkurrens fick före detta Gais-spelaren Dardan Rexhepi möjligheten att testa att jobba som kommundirektör i Kungsbacka kommun. Nu är han på plats i sin nya roll.

ANNONS
|

Du är inne på din andra vecka nu, vad får du göra?

– Jag skuggar kommundirektören och ser vilka uppgifter man har i den rollen. Jag får även komma ut mycket i de kommunala förvaltningarna och se hur man jobbar.

Vad tycker du hittills?

– Det har varit väldigt spännande. I Kungsbacka har man bra förutsättningar att bedriva verksamhet och nå sina mål, men samtidigt är man inte nöjd utan vill ständigt utvecklas.

Varför sökte du jobbet?

– Jag studerar statsvetenskap och företagsekonomi på Göteborgs universitet och är väldigt intresserad av både demokratifrågor och ledarskap. Därför lät uppdraget som har den här blandningen väldigt lockande. Jag tycker att det var modigt gjort av Kungsbacka att erbjuda den här möjligheten. För oss som är lite yngre är det bra att man kan förmedla kunskap om hur kommunalt arbete fungerar på ett attraktivt sätt.

ANNONS

Har du några erfarenheter från fotbollen som hjälper dig i rollen?

– Det finns aspekter inom yrkena som är lika, exempelvis ledarskap och hur man kan implementera det i ett kollektiv. Just när det gäller förmågan att tillsammans jobba för att nå mål ser man likheter och det vill jag förtydliga under mina sex veckor här.

Kan du tänka dig yrket i framtiden?

– Det är ju den högsta tjänsten som tjänsteman inom kommunen och en lång process att ta sig dit, men i framtiden kan jag absolut se mig själv i den rollen. Jag har tagit på mig ledarskapsrollen tidigare i min karriär och känt att det passar mig och att jag har egenskaper som krävs.

ANNONS