Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kamrater till 16-åringen som hittades död i en bäck tänder ljus nära platsen.

Död pojke i bäck kan ha mördats

Polisen i Halmstad misstänker att en 16-åring blivit mördad. Pojken hittades död i en bäck på lördagen.

Den pojke som på lördagen påträffades död i en bäck i anslutning till bostadsområdet Frennarp i Halmstad kan ha bragts om livet.

Vid den första undersökningen misstänktes inget brott, men i det fortsatta utredningsarbetet har det kommit fram uppgifter som gör att polisen nu inleder en förundersökning om misstänkt mord.

Initialt uppgavs det att den döde i bäcken var i 30-årsåldern. Det visade sig senare att han var 16 år.

– Efter att ett antal vittnesförhör hållits konstaterar vi att det inte kan uteslutas att pojken bragts om livet och därför har en mordutredning inletts, säger kommissarie Cecilia Bergstén vid Halmstadspolisen.

Polisen har ännu inte bilden klar över vad som hände hans sista timmar i livet, och håller också på och kartlägger hans kamratkrets.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras av kroppen för att om möjligt fastställa dödsorsaken.

Halmstads kommun jobbade på söndagskvällen med frågan vilken hjälp man ska sätta in på skolorna för elever som har frågor och känner oro efter händelsen, skriver Hallandsposten.

– Varje skola har sin egen krisplan, men det är främst aktuellt på den högstadieskola som är berörd. Under måndagseftermiddagen kommer vi att gå ut med information om vilken skola det gäller, i nuläget har vi inte talat med personalen eller med pojkens föräldrar, säger Richard Mortenlind, chef för barn- och ungdomsförvaltningen till Hallandsposten.