Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Död person hittad i Trollhättan – fyndplatsen avspärrad

En död person hittades under lördagseftermiddagen i Stallbackaområdet i Trollhättan. På söndagen uppger polisen att man tror sig veta vem den avlidne är.
– Om det är denna personen så har han varit försvunnen i drygt ett år, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen har den hittade kroppen legat ute i terrängen under en längre tid – och av det skälet har man initialt haft svårt att se om det är en man eller kvinna, och hur personen förlorat livet.

En förundersökning om mord alternativt dråp har är inledd för att utreda omständigheterna kring dödsfallet.

– I nuläget vet vi inte om det är en kvinna eller en man, säger polisens presstalesperson i region Väst, Christer Fuxborg på lördagen.

Spärrade av området på lördagseftermiddagen

Larmet kom in vid 15.46 under lördagseftermiddagen.

– Det var en privatperson som hörde av sig. Det är en del enheter på plats för att spärra av området. Kanske kommer de att skicka upp en drönare för att få ett perspektiv över terrängen, säger Christer Fuxborg.

Det aktuellt området spärrades av under eftermiddagen och under kvällen arbetade polisens tekniker med att säkra bevisning på platsen.

– Vi genomför nu en undersökning på platsen för att få en bild av vad det kan vara som hänt. Men jag har ingen ytterligare information i nuläget, sa vakthavande befäl Sebastian Börjesson vid 20-tiden.

Man som varit försvunnen i ett år

På söndagsförmiddagen uppger polisen att man tror sig veta vem den avlidne är.

– Vi tror oss veta att det är en man. Vi har hittat saker på den här personen och har då pratat med anhöriga. Om det är denna personen så har han varit försvunnen i drygt ett år. Men eftersom kroppen inte går att hundraprocentigt identifiera så måste vi invänta den rättsmedicinska undersökningen innan vi kan vara säkra, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Han fortsätter:

– Tekniker på plats tror inte att det föreligger något brott. Men själva brottsrubriceringen kvarstår tills den rättsmedicinska undersökningen är färdig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.