Död kvinna hittad i Grästorp – tros vara försvunnen 24-åring

Det var en kvinna som hittades död i Grästorp på lördagen. Det meddelar nu polisen. Samtidigt skriver man att uppgifterna tyder på att det med stor sannolikhet är den 24-åriga kvinna som varit försvunnen i snart tre veckor.
– Vi kan inte utesluta mord, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

ANNONS
LocationGrästorp||

Natten till måndagen den 14 februari pratade 24-åringen med sin lillasyster i telefon. Hon meddelade att hon snart skulle vara hemma i bostaden i Grästorp. Hon skulle bara förbi en lokal krog och träffa en man i 40-årsåldern.

Timmarna gick och hon kom inte hem.

Tidigt på måndagsmorgonen anmälde mannen i 40-årsåldern den 24-åriga kvinnan försvunnen. Han påstod att hon plötsligt lämnat den bil de åkte i tillsammans.

– Han är den sista som sett henne. Hans förklaring om hur hon försvunnit är inte trovärdig, har kammaråklagare Lars Johansson tidigare sagt till GP.

En förundersökning rörande människorov inleddes – och mannen i 40-årsåldern häktades för det brottet för drygt två veckor sedan. På fredagen hölls en omhäktningsförhandling under vilken Skaraborgs tingsrätt beslutade om att hålla honom fortsatt häktad.

ANNONS

Frivilliga dykare

Under närmare tre veckor har även sökandet efter kvinnan pågått.

Bland annat har både polisen och Missing People letat efter henne i området Forshall. Det har då gjorts dykningar i Nossan.

Enligt polisen är det fyra privatpersoner som sökt som frivilliga dykare i Nossan. Polisen har varit informerad om deras sökningar.

– I deras sökarbete och allt de har gjort har kontinuerligt rapporterats till polisen. Vi har stått i dialog med dem, säger polisen presstalesperson Anna Göransson.

På lördagen var dykarna på nytt på plats i Forshall.

Sökningarna på den aktuella platsen gjordes efter att en hund, tillhörande en privatperson, gjort en markering.

– Det är en hund som markerar döda personer. Hunden markerade på den här platsen i Nossan, förklarar polisen presstalesperson Anna Göransson.

Även detta var polisen informerad om. Vid dykningar anträffade då de frivilliga dykarna en kropp. Den lämnades över till Sjöpolisen som också befann sig i Nossan.

Signalement stämmer överens

På söndagen kom uppgifterna om att det med stor sannolikhet rör sig om den 24-åriga kvinnan: ”signalementsuppgifter och klädsel stämmer överens med den försvunna kvinnans”.

Kroppen är ännu inte undersökt för en identifiering.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Nu har polisen rubricerat om utredningen från människorov till mord.

– I och med att vi hittat den försvunna kvinnan död blir det så att rubriceringen ändras till mord. Dödsorsaken är inte fastställd så utredningen går vidare, men vi kan inte utesluta mord, säger Anna Göransson.

ANNONS

Arbetet fortsätter nu bland annat med att få fram dödsorsaken och den slutgiltiga identifieringen av kvinnan.

– Det är önskvärt skyndsamt från vår sida men det är Rättsmedicinalverket som utför arbetet så vi vet inte hur lång tid det tar.

Platsen där kvinnan anträffades spärrades av för en kriminalteknisk undersökning under lördagen. Det arbetet är klart, och avspärrningen är hävd.

Åklagarmyndigheten vill i nuläget inte lämna några ytterligare kommentarer utan väntar på den slutliga identifieringen.

LÄS MER:Åklagarens teori: Polisen kan ha lurats att leta på fel ställe

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS