Då öppnar nya Kungsbacka badhus

Snart fylls vattnet på och anläggningen testas inför öppningen i vår. Den 9 maj är allmänheten och föreningslivet välkomna till det nya badet, meddelar kommunen på sin hemsida.

ANNONS

Bygget av Kungsbacka badhus som ska bli tre gånger större än Kungsbacka simhall har pågått i snart två år och nu finns både en planerad öppningsdag och öppettider för den nya anläggningen på kommunens hemsida.

– Vi har hållit både tidplan och budget så det är väldigt positivt, säger Fredrik Hansson (S), ordförande i servicenämnden.

Kungsbacka badhus, som kommer att ha tre våningar beräknas kosta 426 miljoner och är Kungsbackas största investering någonsin. Anläggningen ska bland annat innehålla en 50-metersbassäng med tio simbanor och hopptorn. Det kommer även att bli ett familjebad, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar botten, vattenrutschkanor, gym, och kafé.

ANNONS

LÄS MER:Nytt badhus ger kraftig prishöjning

Fyller på vatten

– Vi går snart in i den fas när vi börjar fylla vatten i alla bassängerna och kontrollerar att allt fungerar som det ska i anläggningen. Huset ska vara klart för överlämning av totalentreprenören Betonmast till kommunen under slutet av april, och sedan ska det inredas, säger Jenny Törn, projektsamordnare för lokalförsörjning på förvaltningen för service i ett pressmeddelande.

Nuvarande Kungsbacka simhall stänger den 29 mars och kommer därefter att rivas.

– Vi har vetat nästan från första början att det skulle bli ett glapp. Men i min värld har det blivit så kort tid det bara går, säger Fredrik Hansson.

Badhuset kommer att drivas av den privata entreprenören Medley AB som även tar över Fjärås simhall och Kungsbacka simhall redan från årsskiftet.

LÄS MER:Relax och flera bassänger i Mölndals nya badanläggning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS