Bilen som rånaren tog under pistolhot. Bild: Joakim Eriksson/ Agena Foto
Bilen som rånaren tog under pistolhot. Bild: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Därför prejade polisen pistolrånare

ANNONS
|

Under torsdagseftermiddagen stoppades en person av en man beväpnad med pistol. Mannen tvingade till sig bilen och inledde sedan en vansinnesfärdmed polisen hack i häl.

–Rånaren visar enorm vårdslöshet när han dundrar fram genom Svenljunga, Tranemo och när han slutligen nådde Borås harde åkt runt i en halvtimme och försökt få stopp på föraren, berättar polisens presstalesman Christer Fuxborg.

"Han var för farlig för sig själv och andra"

När rånaren slutligenkör in på en mindre grusväg tar polisen beslut om en drastisk åtgärd. Då menar polisen att det känns som den säkraste utvägen.

– Kollegorna väljer att göra ett plåtstopp. De bedömer att den här killenär för farlig för sig själv och andra, menar Fuxborg.

ANNONS

Han tillägger:

–När vi fick tillfälle att stoppa honom tog vi den.Kollegorna körde då radiobilen rakt på och prejade den rånade bilen.

Ingen kunde köra från platsen

Resultatet blev att polisen precis som förväntat fick stopp på förövaren. Men det blev inte bara stopp på den misstänkte gärningsmannens fordon.

–Han kunde inte köra vidare och det kunde inte radiobilen heller för den delen. Det blev stopp alldeles i närheten av Borås golfklubb, förtydligar Christer Fuxborg.

Nu har den misstänkte gärningsmannen omhändertagits. Det är emellertid svårt att försöka sammanställa en lista av brott mannen kan tänkas vara misstänkt för.

–Först och främst är han misstänkt för väpnat rån och det är grovt eftersom hanhotat offret med pistol. Sen är det både det ena och det andra när det gäller trafiköverträdelser.Det kommer bli en ganska omfattande lista med brottsrubriceringar, där vi alltså har ett grovt brott i grunden, menarpolisens presstalesman Christer Fuxborg.

ANNONS