Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Coronasmittad död i Kungälv

Under tisdagen bekräftades ytterligare ett dödsfall kopplat till coronaviruset i Västra Götaland. Patienten som avled vårdades på Kungälvs sjukhus.
– Det är en äldre person som tillhörde en riskgrupp, säger chefläkare Jacob Wulfsberg.

Dödsfallet bekräftades vid 14-tiden på tisdagen och är det andra i Västra Götalandsregionen.

– Det är en äldre person som tillhörde en riskgrupp som tyvärr har avlidit, säger Jacob Wulfsberg, chefläkare vid sjukhusen i Väster.

Fanns det andra sjukdomar med i bilden?

– Ja, det gjorde det.

Det första dödsfallet i Västra Götaland rapporterades lördagen den 14 mars. Det var en 85-årig kvinna som avled på Sahlgrenska sjukhuset.

I dagsläget har totalt 36 personer avlidit till följd av covid-19 i Sverige. Majoriteten av dödsfallen har rapporterats i region Stockholm, vilket också är den region som har flest bekräftade fall.

19 patienter med bekräftad covid-19 har avlidit i region Stockholm. Totalt finns nu närmare 1000 bekräftade fall i regionen. Folkhälsomyndigheten har bekräftat att det finns en samhällsspridning av coronaviruset i Sverige, där Stockholm är särskilt hårt drabbat.

Bland de personer som avlidit till följd av coronaviruset i Sverige är medelåldern 82 år, enligt Folkhälsomyndigheten.

Antalet bekräftade dödsfall i världen passerade under tisdagen 17 000. Antalet bekräftat smittade, mörkertalet tros vara stort, närmade sig samtidigt 400 000 personer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.