Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Av de 13 personer som visade upp symtom testade fem av dem positivt för covid-19.
Av de 13 personer som visade upp symtom testade fem av dem positivt för covid-19.

Coronasmitta bland personal på Kungälvs sjukhus efter utekväll

Under den sista veckan i juli drog en avdelning på Kungälvs sjukhus ner på antalet vårdplatser. Anledningen var att flera personer ur personalen testade positivt för covid-19 efter en gemensam utekväll.
– Jag tycker att man kanske kunde varit mer försiktig, säger chefsläkare Anders Edebo, till SVT Nyheter Väst.

Det var i samband med en utekväll på fritiden som flera ur personalen på Kungälvs sjukhus visade upp symtom som kunde tyda på covid-19. Närmare bestämt var det fem av de 13 personer som hade varit på tillställningen som några dagar senare testade positivt, något Kungälvs-Posten var först med att rapportera.

I väntan på provsvaren hade avdelningen inte tillräckligt med personal och fick således skära ner på vårdplatserna. Man gick ner från 23 till 14 vårdplatser på avdelningen.

– Det är olyckligt att detta inträffade, jag tycker att man kanske kunde varit mer försiktig med tanke på hur det hela har avlöpt, säger Anders Edebo till SVT Nyheter Väst.

Enligt Anders Edebo har sjukhuset gjort en uppföljning som visar att inga patienter som har varit i kontakt med personalen som har visat symtom, har blivit smittade. Han säger vidare att det faktum att avdelningen fick dra ner vårdplatser inte påverkade avdelningen nämnvärt.

– Trots att man drog ner på nio platser fanns det lediga platser på avdelningen ändå, säger han till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Kommunal lade skyddsstopp på Kungälvs sjukhus – trädde aldrig i kraft

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.