Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Coop-anställd jagade i väg personer med kniv

Fem personer försökte tränga sig in i en Coopbutik i Borås på torsdagseftermiddagen. Personerna jagades då i väg av en anställd som hittat en kniv.
Polisen såg först händelsen som ett rånförsök, men bedömer nu att gärningspersonerna var ute efter en specifik butiksanställd.

Polisen larmades om ett rånförsök mot en Coopbutik i Borås klockan 17.13 på torsdagseftermiddagen. Fem personer uppges då ha försökt ta sig in i butiken via lastbryggan.

Försöket ska enligt polisen ha avbrutits av att en av butikens anställda hittat en kniv och motat bort personerna. De fem personerna ska därefter ha flytt från platsen.

”Har inte försökt råna butiken”

Händelsen rubricerades initialt som försök till rån, men under kvällen ändrades rubriceringen till försök till misshandel. Polisen bedömer att personerna varit ute efter en specifik anställd i Coop-butiken.

– De har inte försökt råna butiken, utan försökt ge sig på målsägaren. Det är så vi ser på det i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Han kan inte svara på om målsägaren är samma person som också jagade i väg personerna från butiken.

Beslag gjorda på platsen

Polisen har under kvällen varit på plats vid matbutiken och sökt efter de misstänkta. Man har också gjort vissa beslag på platsen.

– Insatsen är nu avslutad och övergår till inre spaning och fortsatt utredning, säger Sara Lund, vakthavande befäl på polisen klockan 18.30.

Ingen är i nuläget gripen i ärendet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.