Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utklädda fans på mässan Fanboy Expo Knoxville 2014. Bild: Chris/Flickr

Comic Con tar plats på Åbymässan

Åbymässan i Mölndal står som värd när den stora scifi- och serietidningsmässan Comic Con nästa år då den för första gången arrangeras i Västsverige.

– Jättekul och spännande då vi ser att det finns ett enormt intresse som bara växer och växer, säger Christian Kullman, projektledare för den massiva "nördmässan" som kommer att gå av stapeln den 11-12 maj 2019 i den nybyggda mässhallen vid Åby travbana. 
Mölndals-Posten var först att rapportera om att evenemanget genomförs där. Enligt Christian Kullman är redan nu flertalet utställare bokade till mässan där besökarna har möjlighet att både uppleva aktiviteter inspirerade från tv och film, träffa aktuella skådisar, serietecknare och digitala kreatörer, samt ta del av olika Cosplay-aktiviteter eller spela nya spel före alla andra. 

Comic Con anordnades för första gången i San Diego i Kalifornien 1970. Vad som började som en blygsam serietidningsmässa har därefter vuxit till en av världens största nöjesmässor, som i Norden tidigare arrangerats i Stockholm, Malmö och Köpenhamn.
Då evenemanget nyligen anordnades i Stockholm gästades mässan av bland andra danska Hollywoodstjärnan Mads Mikkelsen, som medverkat i bland annat Rogue One: A Star Wars story och Hannibal, Jacob Elordi (The Kissing booth), Mark Sheppard (Supernatural), samt Carolina Ravassa och Matilda Smedius (båda Overwatch).

Men på mässorna finns även chans att själv bli kändis genom att bland annat vinna tävlingar för bästa look-a-like av kända karaktärer från främst tv-spel, rymdserier och japansk populärkultur. 
Biljetter till evenemanget kommer enligt Christian Kullman att släppas inom kort – troligen i månadsskiftet november/december – och gäster annonseras löpande via Comic Con Göteborgs facebooksida.