Charlie Eriksson, 29, var först inte orolig för covid-19 för egen del. Nu tänker han annorlunda.
Charlie Eriksson, 29, var först inte orolig för covid-19 för egen del. Nu tänker han annorlunda. Bild: Privat

Charlie, 29, varnar unga för corona från sjukhussängen

Charlie Eriksson, 29, var inte speciellt orolig för covid-19 för egen del. Efter att ha varit sjuk i fem veckor tänker han annorlunda.
– Om den kan göra såhär med mig, som är en ung, frisk och stark person vill jag inte ens tänka på hur det är att gå igenom den här sjukdomen med en underliggande sjukdom eller i äldre ålder, skriver han.

ANNONS
|

Likt många andra unga vuxna räknade Charlie Eriksson från Falkenberg med att han som en ung, frisk och vältränad person inte skulle ha några större problem att besegra coronaviruset om han skulle bli smittad.

När han fick beskedet att han insjuknat i covid-19 var hans första reaktion att det snabbt skulle vara över.

LÄS MER:Så är coronaläget i Västra Götaland i dag 26/11

”Jag tänkte, vad skönt, nu är jag drabbad, sedan får jag antikroppar och saken är ur världen. Likt en vanlig förkylning”, skriver han i ett Facebook-inlägg som Expressen tidigare har uppmärksammat.

Charlie Eriksson driver sedan 2013 den ideella organisationen Aldrig Ensam.
Charlie Eriksson driver sedan 2013 den ideella organisationen Aldrig Ensam. Bild: Lisa Veronica Persson

”Djävulsk hosta”

Febern, nästäppan, hostan och smärtan i halsen utvecklade sig tvärtom till något betydligt värre än vad han hade kunnat tänka sig.

ANNONS

Fem veckor efter det positiva provsvaret för covid-19 finns symptomen kvar. Under söndagen fick han utöver utslag på sina ben, en sådan stark smärta i kroppen och problem med andningen att han fick köras i ambulans till sjukhus.

LÄS MER:Munskydd splittrar forskarna – Agnes Wold: ”En gigantisk skandal”

LÄS MER:Elva européer om skräcken för den andra coronavågen

”Det visade sig att jag fortfarande har Covid-19 efter fem veckors tid och att de satt sig på mina lungor. Därför har jag nu tyngre andning och den här djävulska hostan. Jag blir trött av minsta ansträngning”, skriver Charlie fortsatt i sitt Facebook-inlägg.

Han beskriver det fortsatt som att viruset har brutit ner hans kropp och att läkarna inte kan svara på hur länge han kommer att vara sjuk.

Skickar uppmaning

29-åringen driver sedan 2013 den ideella organisationen ”Aldrig ensam” som han startade efter att han själv gick igenom en depression. Organisationen vänder sig till personer med självmordstankar och arbetar för att förebygga självmord.

Via organisationens Facebook-konto skickar han nu en uppmaning om att ta coronaviruset på allvar.

”Håll avstånd. Tvätta händerna. Hör av er till nära och kära.”

GP har varit i kontakt med Charlie Eriksson som har godkänt att hans inlägg publiceras.

LÄS MER:Ivan, 10, fick livshotande barnsjukdomen av coronaviruset

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS