Cannabislukt i polishuset roade brottsmisstänkta

I polishuset i Trollhättan luktade det starkt av cannabis. Detta ledde till att anställda fick huvudvärk och brottsmisstänkta roades över lukten. – Det är en problematik när vi torkar stora mängder plantor i huset, men i samband med den stora ombyggnationen i år ska vi ordna det på annat sätt, säger Rickard Fremark, chef för lokalpolisområde Östra Fyrbodal.

ANNONS
|

I en intern tillbudsrapport har en anonym polisanställd klagatpå en starkdoftav cannabis som varit i polishuset i Trollhättan under några veckor, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Lukten sägs ha spridit sig och den polisanställde fickhuvudvärk av detta.

– Vi har i nuläget ingen bra förvaringsmöjlighet när vi skördar cannabisplantor som ska torkas. De avger då en väldigt stark och frän doft. Under ett antal dagar luktade det väldigt mycket i polishuset och jag kan förstå att man kan drabbas av det, säger Rickard Fremark till TTELA.

– I år står vi inför en stor ombyggnation av polishuset och då ska vi anordna ett utrymme med ordentlig ventilation. Vi kommer då att skaffa dragskåp, säger Fremark.

ANNONS

Enligt polisen finns inte längre några plantor kvar i polishuset.När detorkats skickades de iväg på analys till Nationellt forensiskt centrum i Linköping för att bland annat bestämma vilken slags narkotika det är.

Plantorna komfrån det tillslag som polisen gjorde i mitten av januari i Lilla Edets kommun, då en cannabisodling med ett hundratal plantor hittades vid en husrannsakan.

– I torkad form tror vi att det hamnar runt fem kilo, säger Fremark.

Den anonyme polismannen säger även att brottsmisstänkta som varit på förhör gjort sig lustiga över lukten i polishuset.

– Jag har inte hört detta personligen, men det står så i rapporten. Var och en som kommit i kontakt med cannabis vet ju hur det luktar, säger Fremark.

Ärendet är nu nedlagt.

– Det borde varit anmält som en arbetsskada istället, men vi vet inte vem vi ska vända oss till om det eftersom anmälaren är anonym, säger Fremark.

ANNONS