Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Camilla var sekunder från att träffas av lastbilen

Hon lämnade Bohuslän för sol och bad på franska medelhavskusten. Några timmar senare var hon bara meter från den lastbil som dundrade in i en folkmassa på torget på strandpromenaden i Nice.

"Au Revoir tråkväder" skrev Camilla Skoog från Strömstad på sin Facebook innan hon lämnade Bohuslän för sol och bad på franska rivieran.
- Jag visste inte att det var nationaldag och när min kompis sa det så tänkte jag att det var väldigt trevligt att jag tajmade det, säger Camilla Skoog.

På hotellet tog hon en öl med några hon träffade i hotellbaren. Sedan begav sig alla ner mot strandpromenaden. Där hade stora delar av Nice samlats för att beskåda den traditionsenliga ceremonin.
- De sköt fyrverkerier i säkert 20 minuter. När det var färdigt sa jag till en av de jag var med att jag var kissnödig och vi letade upp en restaurang i närheten, säger Camilla Skoog.

När de kom ut från restaurangen började de gå över gatan. Efter några meter hörde de att folk började skrika. 
- Jag vänder mig om och ser en lastbil i full fart som mejar ner folkmassan. Min första tanke var att "det här är den sjukaste olyckan jag har sett" men när lastbilen inte stannar förstår jag att det inte är en olycka. Hela strandpromenaden blev kaos på mindre än tre minuter, säger Camilla Skoog.

I tumultet som utbryter lyckas hon och hennes nyfunne kamrat kasta sig över räcket till strandpromenaden och ner i sanden några meter ner. Camilla tror att de kom ut från restaurangen precis i rätt tid.
- Hade vi gått ut tio sekunder senare hade jag varit precis framför lastbilen. Jag ville inte gå upp från stranden för jag såg att det låg massa kroppar på gatan, säger Camilla Skoog.

Efter några minuter hör Camilla och resten av folket på stranden skottlossning. Någon har även börjat kasta glasflaskor och paniken utbryter igen.
- Det blir kalabalik och alla springer bort från skottlossningen mot vattnet och några simmar till och med ut en bit. Vi tänker att vi måste ta oss bort från strandpromenaden och börjar springa upp för trapporna. Vi får hjälpa några som inte kan ta sig fram och springer så långt norrut vi bara kan, säger Camilla Skoog.

När de springer genom stan möter de människor som inte verkar förstå vad som hänt.
- När folk springer i sån panik ser de ut som levande lik utan något ansiktsuttryck alls så de vi möter verkade inte förstå varför alla sprang, säger Camilla Skoog.

När de kom fram till hotellet satt hon och pratade igenom händelsen med gänget hon träffat. Ingen hon umgicks med skadades fysiskt vid händelsen, hon beskriver dock allt som väldigt overkligt.
- Jag mår relativt bra men det går i perioder och allt känns så overkligt. Det känns som att jag inte har varit med om det utan att jag bara har sett det på nyheterna. Jag kan inte förstå att det har hänt, säger Camilla Skoog.

I dag beskriver hon Nice som väldigt tomt. Många har lämnat stan och hotellet där hon bor tar emot avbokningar hela tiden.
- Jag glömde helt bort att äta igår men nu har jag fått i mig mat och ska ta en promenad nu. Sen tror jag att jag också ska ta en buss till en annan stad, säger Camilla Skoog.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.