Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Buss välte - en person klämdes fast

En buss i linjetrafik slirade i halt väglag av vägen och välte vid 16-tiden på måndagen vid Främmestad öster om Trollhättan, uppger polisen.

De var  vid riksväg 33 mellan Lindås och Främmestad som en buss i linjetrafik körde i diket. Tolv personer befann sig ombord.
– Två personer hade medelsvåra skador men det gick rätt så lugnt till, säger Ove Carlsson vid Räddningstjänsten i västra Skaraborg.

En av de tolv personerna i bussen klämdes fast och för säkerhets skull skickades en stor insats med fyra räddningsfordon och sex ambulanser till platsen. Men personen kunde själv ta sig loss.

Orsaken till olyckan är enligt Magnus Areflykt, insatsledare vid räddningstjänsten i västra Skaraborg, just dåligt väglag.

– Det är halt på vägarna nu, säger han.

Någon misstanke om att bussen skulle ha kört för fort finns i nuläget inte.
– Vi tror att det gick rätt sakta. Folk märker ju när det är kraftigt snöfall och runt noll, då blir det riktig blixthalka, säger Ove Carlsson.
Totalt fem personer fick åka ambulans till sjukhus, dit en ersättningsbuss skjutsade ytterligare några för kontroll. Strax efter klockan 17 var räddningsinsatsen avslutad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.