Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Buss brann på riksväg 40 mot Borås

En buss började brinna på väg 40 mellan Landvetter och Borås tidigt på måndagsmorgonen. Ingen passagerare skadades, men vägen stängdes av under tiden släckningsarbetet pågick.

En linjebuss, linje 100, på väg från Göteborg mot Borås började brinna på måndagsmorgonen. Larmet kom till Räddningstjänsten klockan 05.25.

Jonas Fejes passerade den brinnande bussen några minuter senare på väg till sitt jobb i Stockholm.

- Det var en blå expressbuss som brann, berättar han. Hela bakpartiet på bussen var helt övertänt.

Jonas Fejes såg inga människor i eller omkring bussen.

- Det var lite märkligt att se en buss brinna så kraftigt mitt på en motorväg utan att se tillstymmelse till varken människor eller brandkår, säger han.

Den brinnande bussen stod på vägen en kilometer efter Ryamotet, i riktning mot Borås. Räddningstjänst var snabbt på plats och kunde släcka branden. Bussen blev helt utbränd. Vid elva-tiden på förmiddagen hade bussen bärgats, men framkomligheten var fortfarande begränsad med bara ett körfält öppet.

Två passagerare fanns ombord på bussen. Enligt Västtrafik evakuerades passagerarna snabbt. Varken de eller chauffören ska ha skadats.

Vad som orsakat branden är oklart, men enligt polisens uppgifter rör det sig troligen om ett maskinellt fel eftersom branden uppstod under färd.

Klockan 11.26 meddelade Trafikverket att bussen bogserats bort och att riksvägen åter är helt framkomlig.