Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Brinnande bil orsakade stopp på E6

En bil ska ha fattade eld på E6 i Varberg under lördagen. Vägen var helt avstängd i södergående riktning och köerna ringlade långa.

Det är strax innan trafikplats Värö på E6 i Varberg som en bil börjat brinna under pågående färd. Ingen ska däremot ha blivit skadad. Händelsen har lett till att vägen är helt avstängd i södergående riktning. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Köerna har börjat byggas på, det är helt stopp med anledning av bilen som brunnit där, säger Peter Harrysson vid Trafikledningen väst.

Kristian Matic var en av alla som fastnat i kön.

– Just nu börjar de släppa på igen efter olyckan. Det är en fil som är öppen så det kommer ta en stund innan hela kön försvinner, säger han vid 10.30.

Det var varmt och ingen skugga på vägen men blåsten underlättade.

– Då hade det nog varit jobbigare än vad det är nu. Alla gick ut ur bilarna och pratade med varandra. Alla var på gott humör och diskuterade vilka resor man ska till och så, säger Kristian Matic.

Peter Harrysson bekräftar att trafiken hade börjat släppas på. Räddningstjänsten hade vid 10.45 lämnat men polisen var fortfarande kvar vid platsen för att invänta bärgare.

– Det är väldigt långa köer. Det lär ta en stund innan allt ordnat upp sig, säger Peter Harrysson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.