Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brand på sågverk i Halland

En brand bröt ut på ett sågverk vid Laholm under torsdagen. Åtta fordon från räddningstjänsten i Halland deltar i släckningen

SOS Alarm fick in samtal om branden strax efter klockan 12 på torsdagen. Polis och räddningstjänst är på plats på sågverket som ligger strax utanför Laholm, i Veinge.

– Det brinner i ena änden av en jättestor flishög. Vi har påbörjat en insats där, bekräftar Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten.

Finns det spridningsrisk?

– Ja, det finns en risk att branden sprider sig, men den risken är inte jättestor. Det är den flishögen som kan brinna upp, men det bedöms inte vara spridningsrisk till byggnader.

Styrkor från Laholm och Knäred deltar i insatsen. Totalt rör det sig om åtta fordon från räddningstjänsten.

– Vi kom precis dit, men jag har inte fått någon återkoppling än, sa polisens pressinformatör till GP, vid klockan 12:30.

Utdraget släckningsarbete

Två timmar efter att larmet först kom in pågick släckningsarbetet alltjämt. 

– Vi är fortfarande kvar på platsen. Jag har inte fått någon lägesrapport på ett tag, men jag vet att vi har branden under kontroll. Det tar bara tid för vattnet att komma in i en sådan här flishög, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten.

Brinner det fortfarande?

– Framför allt så glöder det och röker. I sådana här flishögar blir det värmeutveckling av sig självt så man vill ha det helt släckt innan man lämnar så vi ser till att det är dämpat och inte fortsätter sen. Det tar tid.

 

Är du där? Vet du mer? Kontakta GP! Ring eller skicka ett meddelande till 72010 eller mejla till [email protected].