Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/27

Brand på fritidsgård

Under söndagskvällen började det brinna på en fritidsgård i Lextorp i Trollhättans kommun. På bilder syns att det väller fram kraftig rök och lågor slår ur taket.

Larmet om branden kom vid 17.15 på söndagen. Räddningstjänsten larmades till platsen och hade vid 18-tiden med tre styrkor från Trollhättan, Vänersborg och Vargön. Även ambulans och polis larmades.

– Vi har en byggnad som är övertänd, säger inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Branden hanteras som en fullt utvecklad brand och som det ser ut riktas insatsen mot att begränsa spridning och att utföra livräddning.

– Det är totalskada som är bedömningen, det är inte mycket att rädda och som det ser ut nu är det bevakning och eventuellt livräddning. Det finns uppgifter på att någon fortfarande kan befinna sig där, men det är inte bekräftat, säger inre befäl.

Taket rasade in

Polis är på plats och har spärrat av ett område runt byggnaden.

– Det brinner så pass mycket att en del av taket har rasat in. Räddningstjänsten är inne och söker av byggnaden samtidigt som man släcker, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl i region Väst.

Strax efter klockan 19 på söndagskvällen kunde inte räddningstjänsten utesluta att någon befunnit sig i byggnaden under branden.

– Vi fick de uppgifterna. Vi har inte hittat någon, men det gick inte att söka igenom hela byggnaden. Det brann ganska rejält när vi kom dit, säger Peter Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, och förklarar att först när branden är släckt kommer de kunna göra en fullständig genomsökning.

Vid samma tidpunkt meddelade Sebastian Börjesson från polisen att de arbetade med att flytta bilar som stod parkerade i närheten av den brinnande byggnaden.

– Det är så pass varmt att de kan antända. Vi försöker få ut ägarna till bilarna, så de kan flyttas. Hittar vi inte dem, så kommer vi att försöka få bilarna bärgade.

Enhetschefen: "Stor sorg"

Fady Daoud, enhetschef för Lexingtons fritidsgård, var på plats utanför fritidsgården under söndagskvällen.

– Jag åkte direkt hit när jag fick veta att det brann. När jag kom hit hade det brunnit i cirka 20 minuter, berättar han.

Sedan dess har han på nära håll sett hur hans arbetsplats brinner ner.

– Det är stor sorg. Jag är ledsen, det är väldigt sorgligt. Jag är ansvarig för gården, men jag har också varit här som ungdom. Jag har många minnen härifrån, det finns inga ord att beskriva hur det känns, säger Fady Daoud.

Vad betyder fritidsgården för ungdomarna i området?

– Den har betytt och betyder väldigt mycket. Det är en mötesplats, någonstans för dem att träffas och umgås på sin fritid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.