Brand på femte våningen i bostadshus

För en vecka sedan skedde en misstänkt mordbrand i ett flerfamiljshus i Trollhättan. På fredagen brann det igen på samma adress, denna gång på femte våningen. – Det är samma hus och samma skeende, säger räddningstjänstens Peter Grönros.

ANNONS
|

Larmet om en rökfylld trappuppgång i flerfamiljshuset kom vid 10.45 på fredagen, skriver TTELA.Då brann det i en lägenhet på femte våningen i huset.

Lägenheterna i huset fick utrymmas och en timme efter larmet haderäddningstjänsten släckt branden.

– Rökdykare har varit inne i den aktuella lägenheten och branden är nu släckt. Vi har söktigenom lägenheten,vind och trapphus men inte hittat någon skadad person, säger Peter Grönros, inre befäl vid Närf, Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Misstänkt mordbrand

Enligt Närfrör detsig om samma adress där det brannför en vecka sedan.

– Det är samma hus och samma skeende,säger Peter Grönros,inre befäl på Närf.

ANNONS

Händelsen för en vecka sedan rubricerades som mordbrand.

– Någon verkar ha tänt eld utanför en lägenhet, men vi vet inte vad syftet varit, saSten Melander, inre befäl vid Trollhättepolisen, då.

Ingen person ska ha skadats vid den händelsen.

Vill inte uttala sig

På torsdagen ska det också ha kommitett larm från samma lägenhet, somsedan togs tillbaka. Trots de tre larmen vill polisen inte uttala sig om en eventuell hotbild mot lägenheten.

– Det är för tidigt att säga och något utredningen får visa, säger Magnus Svensson, polis på plats utanför flerfamiljshuset.

ANNONS