Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Brand och stöld – dramatisk dag på bohusländskt köpcentrum

Polisen fick köra skytteltrafik till Torps köpcentrum vid Uddevalla under söndagen. En efterlyst rånare greps och en butik utrymdes när det börja brinna i en konstgräsmatta.

Personalen i en butik på Torp som uppmärksammade en ung man med att stoppa några klädesplagg från butiken i en medhavd väska, enligt Bohusläningen.

– Mannen sprang sedan från butiken men personal följde efter och med hjälp av väktare kunde mannen gripas, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen till tidningen.

Mannen hade preparerat väskan så att butikslarmen inte skulle fungera och i den fanns plagg till ett värde av ungefär 2000 kronor. När polisen anlände till platsen gjordes ännu en upptäckt – mannen visade sig vara en efterlyst rånare.

Brand i konstgräsmatta

Samma söndagseftermiddag fick en annan butik i samma köpcentrum evakueras. Det hade nämligen börjat brinna i en gräsmatta, inomhus.

– Det brann i någon form av konstgräs men personal på plats var rådiga och släckte själva, berättar Jonas Gustafsson vid Norra Älvsborgs räddningsförbund för Bohusläningen.

Polisen larmades till platsen och tog senare upp en anmälan om skadegörelse genom brand, men utan någon misstänkt.

– Någon person har tänt eld på nåt inne i butiken. Det är allt jag vet nu, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen till Bohusläningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.