Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Brand i villa utanför Sätila

En brand har bröt under torsdagskvällen ut i en villa utanför Sätila. Huset är bortom räddning och kommer att brinna ner till grunden.
– Vi har fått rikta in oss på att skydda intilliggande byggnader, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ett larm om så kallad soteld i en villa utanför Sätila i Marks kommun kom in till SOS Alarm vid 20.30 på torsdagskvällen. Räddningstjänsten beordrades till platsen men innan de hann dit hade situationen eskalerat.

– Det hade spridit sig och blivit till en brand på vinden och snabbt var det en fullt utvecklad brand i villan, säger Christer Larsson vid räddningstjänsten.

Villan var en kort stund senare övertänd och räddningstjänsten fick rikta in sig på att minska spridningsrisken till omkringliggande byggnader och rädda saker av värde i anslutning till huset. Bland annat kunde man dra bort en båt som stod i närheten.

Ingen person kom till skada

Styrkor från Fritsla, Skene, Sätila och Borås deltog i insatsen.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden men själva villan kommer att brinna ner till grunden. Vid 22-tiden uppger Christer Larsson att man inom kort kommer att börja avveckla på plats.

– Men vi kommer att ha en styrka kvar på plats för efterbevakning, säger han.

Även polisen larmades till brandplatsen.

– Enligt patrullen finns ingen misstanke om brott i samband med branden och det är i nuläget inte aktuellt att inleda någon teknisk undersökning från vår sida, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.