Brand i villa – familj larmade själva

En brand utbröt i en villa i Halland på lördagseftermiddagen. Familjen var hemma när det började brinna och kunde själva larma räddningstjänsten. Ingen människa har skadats.

ANNONS
|

Vid 16-tiden på lördagen kom larmet om villabranden i Kungsäter utanför Varberg.

– Det är en en- och halvplansvilla som brinner, säger Andreas Karlsson inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

– Vi är på plats med tio enheter.

Det är framför allt taket och vinden som brinner.

– Vi tycker att man ser en viss effekt av släckningsarbetet nu, säger Andreas Karlsson. Men det finns ännu ingen prognos för när den ska vara släkt.

Familjen som bor i villan var hemma när branden startade och larmade räddningstjänsten. Enligt Andreas Karlsson är inga människor skadade och det finns inga andra byggnader i närheten som är hotade.

ANNONS

Orsaken till branden är ännu okänd. Även polisen har varit på plats.

– Vi skriver en anmälan om brand, utan misstanke om brott. Det finna inga uppgifter om personskador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS