En självantänd flishög på flera tusen kubikmeter började att brinna under måndagsmorgonen. Enligt Räddningstjänsten är branden svårsläkt men under kontroll.
En självantänd flishög på flera tusen kubikmeter började att brinna under måndagsmorgonen. Enligt Räddningstjänsten är branden svårsläkt men under kontroll. Bild: Johan Nilsson/TT

Brand i sågverk i Billingsfors

Det brinner i ett nedlagt sågverk i Billingsfors i Bengtsfors kommun. Enligt SOS Alarm finns risk för spridning och räddningsarbetet kommer pågå hela dagen.

ANNONS
|

Larmet om en brand i ett nedlagt sågverk i Billingsfors i Bengtsfors kommun kom till SOS Alarm 09.34.

– Det brinner i cirka 100 till 200 kubik och det finns viss risk för spridning till resten av flishögen, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm.

Enligt SOS Alarm är det inuti en lagerlokal som branden härjar och fem enheter från Räddningstjänsten är på plats. Ingen ambulans är larmad till platsen.

– Prognosen är att de kommer vara där hela dagen, det kommer att ta många timmar, säger Patrik Svensson.

Vid 11.15 meddelade Räddningstjänsten att branden var under kontroll och att det fortsatt fanns viss risk för spridning.

ANNONS

– Vi håller på och isolerar den, den är svårsläkt det är flera hundra kubikmeter som brinner. Branden är i ett stort fristående kallförråd med cirka 16 000 kubik flis så vi håller på att separerar det som brinner. Det finns inga hot mot människor eller andra byggnader, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors kommun.

Enligt Christian Rådén har flishögen självantänt, något som inte är ovanligt.

– Det blir värmeutveckling i dem och normalt har man kontroll på temperaturen. Här har det fått brinna en stund innan man upptäckte det, det ligger lite avskilt, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS