Brand i lastbil på Stora Enso i Hyltebruk

Under måndags kvällen skedde en fullt utvecklad brand i en lastbilshytt inne på Stora Ensos område i Hyltebruk i Halland. Chauffören skadades men kunde behandlas på plats av ambulanspersonal.

ANNONS
|

Larmet kom in 18.22 och det handlade om en lastbil där förarhytten står i lågor. Lastbilen var lastad med pappersrullar och står inne i ett tält på pappersbruket Stora Ensos område i Hyltebruk. Enligt räddningstjänsten var det väldigt rökigt inne i tältet.

Det fanns en oro att branden skulle sprida sig.

– Det brinner i själva hytten så det finns spridningsrisk till de här pappersrullarna och till tältet, säger Thomas Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Branden är nu släckt utan att den spred sig. Pappersrullar och tält är endast rökskadade.

I lastbilshytten satt en förare som skadades, men som kunde behandlas av ambulanspersonal på plats och som inte vill åka in till sjukhus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS