Brand i industri i Stenungsund

Vid 10.23 på tisdagsförmiddagen fick polisen in ett larm om att det brann vid i en kemikalieindustri i Stenungsund och att det fanns en eventuell explosionsrisk. En ugn började brinna utanför lokalen och sju enheter fanns på plats. Strax innan klockan 11 meddelades det att branden var släckt.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades under tisdagsförmiddagen till petrokemiska företaget Perstorp Oxo i Stenungsund, efter att en brand uppstått.

– Vi har fått bekräftat att det ska brinna på utsidan av en byggnad och i närheten ska det finnas en naturgasledning, säger polisens presstalesperson i region Väst, Thomas Fuxborg.

Senare, runt 11-tiden, meddelade polisen att branden rapporterades vara släckt, men uppgifterna om dess omfattning var fortfarande oklara. Polisen meddelade att de nu skulle vara kvar vid platsen för att utreda om något brott begåtts och finnas till hands om räddningstjänst behövde assistans.

– Sen får de bestämma om de vill ha vår hjälp, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Började brinna i ugn

Charlotte Wrennfors är kommunikationsansvarig på Perstorp Oxo.

–Allting är avslutat. Inga personskador, säger hon.

Räddningstjänsten i Stenungsund skriver att branden startat på utsidan av en ugn inne i processområdet. Personalen ska ha släckt branden och inget läckage har förekommit.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS