Brand i gammal butik i Brastad

En nedstängd butik brann i centrala Brastad under torsdagen. Förbipasserande såg röken och slog larm. Över fem timmar senare kunde räddningstjänsten lämna platsen.
– Att det var mycket material försvårade insatsen och gjorde att det tog längre tid än vanligt, säger Andreas Elfström på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

ANNONS
|

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 14.44. Det var förbipasserande som märkte rökutveckling från en gammal butikslokal i Brastad.

– Den drivs inte som butik så som det var förr, men det är nog en hel del lager och så där fortfarande, säger Andreas Elfström på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Vad som föranledde branden är fortfarande oklart. Släckningsarbetet drog ut på tiden, delvis på grund av att den gamla butiken är byggd i plåt.

– Jo vi har jobbat med något som kallas skärsläckare. Det är vatten i högtryck som skär hål i plåten och så får vi in en vattendimma i ett litet hål. Det positiva är att man inte tillför något syre så man kan ha det stängt och bara få in kallt vatten, säger Andreas Elfström.

ANNONS

Runt 20.15 kunde räddningstjänsten lämna platsen. Enligt polisen var det inte någon person inne i lokalen och det har inte tillkallas någon ambulans. Det ska inte funnits något explosivt inne i lokalen men den gamla butiken ska ha varit full med saker.

– Att det var mycket material försvårade insatsen och gjorde att det tog längre tid än vanligt. Allt är nog mer eller mindre förstört. Det som inte är brandskadat har nog blivit rökskadat, säger Andreas Elfström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS