Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Brand i gamla bruket

Under fredagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till Vargön efter ett larm om brand i huvudbyggnaden vid det gamla bruket. Inga personskador rapporterades och räddningstjänstens fokus låg på att stoppa eventuell spridning.
– Det är en fullt utvecklad brand, och vi kommer inte kunna rädda byggnaden, sa Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet kom vid 18.30, en brand hade brutit ut en gammal kontorsbyggnad vid det gamla pappersbruket i Vargön i Vänersborg.

Väl på plats kunde det konstateras att byggnaden var bortom räddning och fokusen riktades mot att se till att branden inte spred sig till terrängen runt om byggnaden.

– Det är en defensiv insats, vi bevakar gnistregn och ser till att det inte sprider sig. Men det ska inte vara någon fara för andra byggnader, sa Johan Ytterberg.

Inga personskador

Inga personer ska ha kommit till skada, men vid 19:30 meddelade räddningstjänsten att de skulle gå ut med ett viktigt meddelande till allmänheten om att alla i Vargön uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det är inget giftigt som brinner men all brandrök är giftig och vi uppmanar folk att stanna inne och undvika röken, sa då Johan Ytterberg.

Men vid 20.30-tiden var faran över.

– Röken är inte lika allvarligt, så vi har dragit tillbaka meddelandet, konstaterade Ulrik Olsson, även han inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

Rubriceras som mordbrand

Det är i nuläget oklart vad som har orsakat branden, men polisen rubricerar den som en misstänkt mordbrand.

– Vi misstänker att den är anlagd. Platsen är avspärrad och vi har hållit en del vittnesförhör under kvällen och kommer fortsätta med det under helgen. Teknisk undersökning av platsen kommer troligtvis att kunna genomföras tidigast efter helgen. säger Jakob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Ttela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.