Brand i flerfamiljshus i Hunnebostrand

Det började brinna i källaren till ett flerfamiljshus i Hunnebostrand i Sotenäs kommun under torsdagseftermiddagen. I huset fanns det även en restaurang och flera bostäder. Men räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den spred sig.

ANNONS
|

Strax innan klockan 17 under torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Sotenäs kommun om en brand i ett flerfamiljshus i Hunnebostrand.

Väl på plats visade det sig att det brann i en källare. Grannar till byggnaden hade lyckats dämpa branden något när räddningstjänsten kom till platsen. Men det ska även finnas en restaurang och flera lägenheter i huset.

– Branden i källaren är under kontroll, men vi har brutit oss in i en restaurang i huset, men det var ingen person där. Nu söker vi över resten av huset, men det var inga personer kvar i huset, berättade Tony Åsberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Sotenäs.

ANNONS

Räddningstjänsten arbetade vidare med att undersöka om branden spridit sig från källaren till övriga delar av fastigheten.

Strax innan klockan 17.30 var branden släckt, enligt polisen.

– Eftersläckningsarbetet pågår. Det var inga personskador, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det är oklart hur branden har startat.

ANNONS