Brand i elstation – räddningstjänst var på plats

Det brann i en strömtransformator i en av Vattenfalls anläggningar som ligger i Trollhättan. Räddningstjänsten ryckte ut med tre enheter.
– Det visade sig vara cirka 40 liter olja som brunnit, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

ANNONS
|

Det var klockan 16.47 på onsdagseftermiddagen som larmet om en brand i en byggnad inkom till SOS Alarm.

Det visade sig vara en brand i en av Vattenfalls elstationer på Lextorp i Trollhättan. Räddningstjänsten ryckte ut med tre enheter.

– Det brinner i olja från en strömtransformator i elstationen. Lågorna är cirka en meter höga, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

40 liter olja i brand

Han berättar vidare att det inte finns någon spridningsrisk. Personal från Vattenfall var också på plats och för att bistå räddningstjänstens arbete.

– Det är oklart hur branden börjat. Vi räknar med att vara kvar en halvtimme till, säger Christian Andersson, vid 17.20.

ANNONS

Enligt uppgift är varken ambulans eller polis på plats.

Strax innan 18-tiden berättar Christian Andersson att räddningstjänstens enheter har lämnat anläggningen och att läget är under kontroll.

En insatsledare är fortfarande kvar på plats tillsammans med personal från Vattenfall.

– Det visade sig vara cirka 40 liter olja som brunnit, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS