Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brand i byggnad på HVB-hem

Under natten mot tisdagen larmades räddningstjänst och polis till ett HVB-hem i Falkenberg efter en brand. En mindre fristående byggnad hade fattat eld.
En man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för försök till mordbrand.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid klockan 02.20 under natten mot tisdagen.

– Vi är framme där, det är en mindre fristående byggnad som har brunnit. Vi har släckt branden men det är en kraftig rökutveckling, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Den fristående byggnaden har stått i ett ganska tätbebyggt område med flera byggnader intill. Men tack vare en snabb insats från både personer på plats och räddningstjänsten, så riskerade inte branden att sprida sig.

– De som har larmat har också försökt släcka branden själva och utrymt byggnaderna, säger Peter Karlborg.

Enligt polisen ska även en bil ha fått däcken sönderskurna i samband med händelsen.

Man anhållen i sin frånvaro

Räddningstjänsten var kvar på plats en stund och säkrade området. Även polis kallades till platsen och tog över arbetet efter räddningstjänsten.

– Det gäller att få en klarhet och se till så att allt är släckt där. Det är fortfarande väldigt varmt och så blir det mycket rök under släckningsarbetet, säger Peter Karlborg.

Strax innan klockan 05.30 på tisdagsmorgonen meddelade polisens stationsbefäl att branden rubriceras som försök till mordbrand. Polisen har spärrat av området och genomför en teknisk undersökning på platsen.

Vid klockan sju på morgonen meddelade polisen att ingen hade kommit till skada i branden och att en man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för försök till mordbrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.