Bråk efter krock på riksväg 40 –orsakade stopp i trafiken

Två personbilar har krockat på riksväg 40 mellan Ulricehamn och Jönköping. En personbil ska ha tryckt in en annan bilist i mitträcket. Det ska därefter ha uppstått en dispyt mellan två personer. Det är totalstopp i riktning mot Jönköping.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen krockar två personbilar med varandra på riksväg 40 vid Gullered, mellan Ulricehamn och Jönköping. Räddningstjänst, ambulans och polis är kallade till platsen och polisen meddelar vid 16.50 att det är helt stopp i trafiken i riktning mot Jönköping.

En bilist ska ha tryckt in en annan bilist i mitträcket i samband med en omkörning. Därefter ska det enligt polisen ha uppstått någon form av dispyt.

– En person uppger att den blivit hotad av en man men vem det är eller vad för dispyt har jag inga uppgifter på i nuläget, säger Fredrik Svedemyr polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Två personer till sjukhus

Klockan 17.30 meddelar Räddningstjänsten i Södra Älvsborg att de lämnat platsen. Två personer har enligt räddningstjänsten fått föras till sjukhus med ambulans och vägen är fortsatt avstängd i väntan på bärgning.

– Det kommer bli stor trafikpåverkan, vägen är helt avstängd medan man väntar på bärgning, säger Niklas Ignell vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Trafiken har börjat släppas på i riktning mot Göteborg klockan 17.20 men vägen mot Jönköping är fortsatt avstängd. Det är minst en av personbilarna so ska bärgas.

Polisen meddelar strax innan 18.00 att det så sakteliga börjar släppa på trafiken.

– Gällande bråket så verkar det inte vara någon av förarna som har hamnat i en dispyt. Utan det är en utomstående person som anslutit till olycksplatsen och på något sätt tjafsat eller uppträtt hotfullt. Det är inget fysiskt bråk utan verbalt enligt mina uppgifter, säger Fredrik Svedemyr.

Ingen av förarna har gjort någon anmälan mot den person som verbalt bråkat.

En anmälan upprättades senare om vårdslöshet i trafik för bägge förarna.

ANNONS