Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bombhot mot arena – hundratals evakuerade

Under måndagen kom det in ett bombhot riktat mot Arena Skövde. Kort efter utrymdes arenan.
– Hotet kom in via telefon till kommunens kontaktcenter, säger Anna Hartung, kommunikationschef på Skövde kommun.

Bombhotet ringdes in vid 12.30. Hundratals personer evakuerades enligt GT som var först med att rapportera om händelsen.

– En man ringde in och sa att det fanns en sprängladdning i arenan. Därefter gjordes en spontanutrymning samtidigt som vi larmades, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Sökte igenom arenan

Anna Hartung, kommunikationschef på Skövde kommun säger:

– Vi utrymde besökare och även den personal som var där. Nu har polis precis kommit till platsen och man håller på att samråda med kommunen om nästa steg.

Polisen sökte igenom arenan i jakt på främmande föremål.

– Därefter tar vi nästa steg. Någon misstänkt har inte gripits. Vad vi fått fram finns ingen känd hotbild, säger Fuxborg.

Klockan 16 öppnade anläggningen för besökare igen. Strax innan hade polisen lämnat platsen efter att de konstaterat att inget tydde på att hotet skulle verkställas.

En förundersökning om grovt olaga hot har dock inletts.

Arena Skövde innehåller en badanläggning med motionssim, upplevelsebad och relaxavdelning. Det finns även en bowlinghall och flera idrottshallar i lokalen. Anna Hartung säger att det pågick flera idrottslektioner i salarna vid tiden för bombhotet. Men hur många som berördes har hon ingen exakt uppgift om.

– Men det är ett par hundra besökare och personal, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.