Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Boende evakuerade efter brand

En brand utbröt vid midnatt på Holgersgatan i det så kallade Murtanhuset. Polisen har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand.

Ett trettiotal brandmän från tre brandkårer bekämpade branden i natt, skriver Hallands Nyheter. Larmet kom till räddningstjänsten strax efter midnatt, mot fredagen. På plats kunde räddningsledare Andreas Karlsson konstatera att det rörde sig om en utbredd vindsbrand.
– Alla boende är evakuerade. Vart de ska ta vägen vet vi inte just nu. Restvärdesledare är på väg hit för att ta hand om hyresgästerna, förklarar han för HN:s utsända.

Ett trettiotal brandmän från Falkenberg, Varberg och Getinge bekämpade elden och vid 01.30-tiden verkade det som att man lyckats begränsa den till vinden. Inga personer kom till skada.
– Vi lämnade vid tretiden, men en bil står kvar och övervakar, säger Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, strax efter klockan 06 på fredagsmorgonen. 

Branden spred sig inte till några andra byggnader men branden, som startade på vinden i byggnaden, kan ha skadat andra delar av huset. 
– Lägenheterna kan ha rökskadats, säger Johan Wallin. 

Under fredagen kommer polisen att göra en teknisk undersökning för att försöka få reda på vad som orsakat branden. 
– Vi vet bara att det började brinna på vinden, men det finns ingen logisk förklaring till varför. Därför ska vi göra en undersökning för att se om det är anlagt eller om det har en naturlig förklaring. Det är också skrivet en anmälan om misstänkt mordbrand, säger Tommy Nyman.

Under fredagen har polisen spärrat av runt platsen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.