Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bjuder in till stödgala mot barncancer

Föreningarna Produktionsdiket och Motionsdansarna ville tillsammans göra något för att hjälpa andra. I morgon arrangerar de stödgalan Stenungsund mot barncancer.

Evenemanget på kulturhuset Fregatten innehåller både familjeaktiviteter på dagen och konsert på kvällen. På scen står bland andra Magnus Rosén, tidigare basist i hårdrocksbandet Hammerfall och flera lokala artister, exempelvis musikerna Knut & Maria. 
Alla som medverkar under dagen ställer upp ideellt och intäkterna går till Barncancerfonden västra. Även närmare 50 lokala företag har varit med och stöttat initiativet.
– Det har varit väldigt stort intresse och många har lovordat det vi gör, säger Stefan Olsson, en av arrangörerna.

Det var i höstas som han, Rolf Gunnarsson och Håkan Olsson från revygänget Produktionsdiket, tillsammans med Motionsdansarna från Tjörn, kom på idén om en insamlingsgala. Motionsdansarna hade redan tidigare skänkt pengar till Barncancerfonden och ville gärna vara med och skapa ett större evenemang.
– Målet är att samla in …150 000 kronor. Ungefär 80 procent kommer att gå till drabbade familjer och 20 procent till forskning, säger Tommy Ljunggren från Motionsdansarna.
Han drabbades själv av prostatacancerför några år sedan, men har nu blivit friskförklarad.
– Har man fått en andra chans vill man gärna hjälpa andra. Det känns rätt att göra något, samtidigt som vi också vill sätta Stenungsund på kartan.

Initiativtagarna hoppas på fullt hus på Fregatten i morgon. Blir det succé är de öppna för att göra Stenungsund mot barncancer till en återkommande tillställning.
– Det är ett roligt koncept och förhoppningsvis kan det här sprida sig bland artister och även andra kommuner, säger Stefan Olsson.