Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Biljakter i Västsverige i natt

Två biljakter har ägt rum på olika håll i Västsverige under natten till torsdag. Båda fallen berodde på att bilarna vägrat stanna på polispatrullernas signal. En av biljakterna slutade dramatiskt genom en krasch med ett brofundament.

Halv två på natten till torsdagen stördes den relativt lugna natten i Västsverige när en polispatrull i Marks kommun upptäckte en bil utan registreringsskylt. Bilen hann försvinna från polispatrullen men påträffades efter en liten stund igen.

– Polispatrullen signalerade åt bilen. Men föraren vägrade stanna, säger Magnus Nordquist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Eftersom bilföraren inte vill stanna påbörjas en biljakt längst riksväg 41 mellan personbil och polisbil som får ett abrupt lut när föraren till den jagade bilen krockar med ett brofundament.

Fick åka till sjukhus

– Polispatrullen hittade två personer i bilen, säger Magnus Nordquist.

De två personerna ska ha fått uppsöka sjukhus för kontroll, men polisen har inte fått uppgifter om några fysiska skador på personerna. Föraren misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Enligt polisen har man inga uppgifter om att brofundamentet ska ha tagit skada i samband med händelsen.

Även i Dalsland

Ytterligare en biljakt ägde rum strax efter klockan tre på natten. Den här gången i Dalsland. Även där vägrar en bilförare stanna vid polisens signal.

– Där blev det ett längre efterföljande, men jakten slutade ganska odramatiskt, säger Magnus Nordquist.

Man lyckades få stopp på bilen i Dals Långed.

Bilföraren misstänks även i det här fallet för vårdslöshet i trafiken och drograttfylleri.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.