Biljakt på E6 – man säkrad av polis

Polisen larmades om en vinglig bilfärd i centrala Kungälv under måndagskvällen. När en patrull fick syn på den aktuella bilen signalerade de åt föraren att stanna – men mannen i 25-årsåldern ville annorlunda. En stund senare togs han på E6.
– Föraren stannade inte och det blev ett kortare efterföljande, säger polisens presstalesman Anna Göransson.

ANNONS
|

Det var vid 17-tiden på måndagen som polisen fick samtal om en vinglig bilfärd i centrala Kungälv. En polispatrull ryckte ut och kunde relativt snabbt lokalisera det aktuella fordonet.

Föraren, en man i 25-årsåldern, hade dock ingen lust att stanna när polispatrullen signalerade åt honom att göra så.

– Vi fick syn på den här bilen i centrala Kungälv, men föraren stannade inte och det blev ett kortare efterföljande, säger Anna Göransson, presstalesman vid polisen region väst.

Efter att patrullen följt efter mannen upp på E6 så gav han upp och stannade vid en avfart.

– Då kunde han också säkras av polis, säger Anna Göransson.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Han visade tecken på påverkan och togs med för provtagning och därefter tillnyktring. Han hade heller inget körkort.

I samband med att mannen omhändertogs ska polisen också ha beslagtagit narkotika.

Mannen är nu misstänkt för rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och för att inte ha stannat på polismans tecken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS