Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Biljakt på E45 – flydde in i skogen

Polisen försökte stoppa en bil vid Brålanda nära i Vänersborg. Föraren stannade emellertid inte, vilket gjorde att polisen fick inleda en biljakt längst E45 norrut. Efter ett par kilometer körde bilen i diket och föraren flydde in i skogen. – En hundpatrull är på väg till platsen för att leta efter mannen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid halv tiotiden stannade en polispatrull en bil för kontroll på E45 strax söder om Brålanda utanför Vänersborg. Men föraren hade inget intresse av att stanna utan fortsatte längst europavägen. Polisen följde då efter bilen och en kortare biljakt sattes igång.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Bilen fortsatte norrut, körde av vid Brålanda och efter ett par kilometer tappade föraren kontrollen över bilen och körde ner i diket, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Efter dikeskörningen lämnade den manliga föraren, som också var den enda personen i bilen, fordonet och sprang in i skogen.

Hundpatrull på väg

– I nuläget har vi inte fått tag i personen, säger Tommy Nyman strax innan klockan 11.

Flera polispatruller är på väg till platsen för att söka efter mannen och även hundpatruller är på väg.

– De har inte hunnit komma till platsen än, men vi letar för fullt, säger Tommy Nyman.

Magkänsla

Vilken brottsrubricering händelsen kommer få kunde han inte svara på.

– Det får vi se när vi får fatt i mannen, säger han.

Vad var det som gjorde att polispatrullen ville kontrollera bilen från första början?

– Det är den här magkänslan man kan ha som polis ibland, att en bil borde kontrolleras. Det var förmodligen något som kändes fel, säger Hans Lippens.

Strax efter lunchtid beslöt polisen att avsluta sökandet. Trots polishundar och flera patruller som sökte i skogen kunde polisen inte hitta bilföraren. Efter en mer grundlig undersökning av bilen hittade man narkotika i bilen.

– Nu vet vi mer varför föraren inte var så intresserad av att träffa polisen, säher Tommy Nyman.

Polisen ska nu söka föraren på andra sätt.

– Vi får gå utredningsvägen. Vi får se vad i bilen vi kan knyta an till mannen. Sen får vi väl kontakta ägaren till bilen och se om det var ägaren som körde eller om det var någon annan, säger Tommy Nyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.