Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bilist sköt mot mc-förare

En motorcyklist blev enligt vittnesuppgifter beskjuten av en person i en bil i centrala Falköping under lördagskvällen. En person är anhållen misstänkt för mordförsök. – Vi har tagit en bil i beslag och ska nu undersöka om det finns spår i den som tyder på att skott har avlossats från den, säger Tommy Nyman på polisen.

Strax innan klockan tio på lördagskvällen fick polisen in uppgifter från ett vittne om att en motorcyklist beskjutits av en person i en bil i centrala Falköping. Bilen, en Volvo kombi, ska ha kört upp vid sidan av en motorcyklist som körde på vägen. En person i bilen avlossade då skott mot motorcykelföraren enligt uppgifterna. 

– Det är ett vittne som ser en bil som kör upp vid sidan av motorcykeln sen så avlossas det skott från någon form av vapen mot motorcyklisten, sen försvinner de båda, säger Tommy Nyman, presstalesperson region väst. 

Inga spår efter motorcykelföraren

Men om föraren har blivit träffad är oklart, då polisen ännu inte fått tag på den utsatte motorcykelföraren. 

– Tillsynes så träffas motorcyklisten inte, men det vet vi inte. Vi har sökt på sjukhus, men inte hittat någon med den typen av skada, säger Tommy Nyman.

Den bil som misstänks vara den som användes vid händelsen hittades senare, en person hämtade då in till förhör. Personen har anhållits misstänkt för försök till mord. 

Bilen ska undersökas 

– Senare hittade vi den bilen på en parkering, vi tog bilen i beslag och i samband med det hämtade vi en man till förhör som hade en koppling till bilen. Han anhölls senare misstänkt för mordförsök, säger Tommy Nyman. 

Polisen kommer fortsätta leta efter den utsatte personen på motorcykeln och ska undersöka bilen som beslagtagits. 

– Vi ska bland annat undersöka om det finns spår i bilen som tyder på att skott har avlossats från den, säger Tommy Nyman. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.